sofiedecleene.be

Welkom bij Studio Baksteen, een keramiekatelier opgericht door Sofie De Cleene, in centrum Gent. Hier kan je terecht voor workshops aan de draaischijf,

opbouwlessen (hallo, giant schaal!), open atelier en workshops op maat. 

 

Studio Baksteen, da’s werken in kleine groep van maximaal 5 personen, waardoor Sofie je lekker goed op de vingers kan kijken. Zo krijg jij de persoonlijke begeleiding die je verdient!

Studio Baksteen is een plek om te verbinden. Met elkaar, met de klei en met onszelf.

Want klei maakt blij, zeker met jou erbij ; )

LES VOLGEN?

Daarin leer je de klei kennen en tonen we je de eerste handelingen aan de schijf. 

Je maakt je eigen potje om te koesteren! Ideaal om eens te proberen of dit wel iets voor jou is of gewoon om eventjes helemaal te ontspannen en aan niets anders te denken dan de klei. Draaien is het nieuwe yoga, niet gelogen! Da’s een moment vol plezier en een afgewerkt potje. 

Ideaal voor beginners en als kennismaking 🙂

Liever all the way? Dan kan je kiezen voor een draaireeks! Daarin leer je de kneepjes van het vak en werk je zelf je potjes af. Van kneden tot glazuren, je leert het allemaal. Tijdens deze lessenreeks van 5 lessen is er ruimte om aan je eigen project te werken en hierin van A tot Z begeleid te worden. Zowel voor beginners als meer gevorderden.

Al wat ervaring aan de draaischijf, maar niet altijd inspiratie? Dan zijn de technieken zeker iets voor jou! Je kan al 1 kg centreren en wil iets specifiek leren. Stel zelf je lessenreeks samen door de data en techniek die je wilt leren te selecteren!

LET OP, tijdens deze les wordt er NIET geglazuurd. Je kan kiezen om het door Sofie in één kleur te laten glazuren aan €20/kg of je kan een glazuurles boeken om je eigen creatieve ding te doen!

Tijdens de opbouwreeks bouw je aan je eigen project, en dat mag je letterlijk nemen! We gaan aan de slag met de kleiwals, worsten, duimpotjes en bouwen alles met de hand! Doordat we niet aan de draaischijf werken, kan je met (iets) minder techniek grootse dingen maken! Borden, schalen, vazen, zotte sculpturen the sky is the limit! (of toch de grootte van de oven). 

ZOMER AANBOD LESSEN

LESSEN NAJAAR

OPEN ATELIER

Zin om nog meer te kleien en op eigen tempo te werken, maar heb je de plek of mogelijkheden niet om dit thuis te doen? 
Dan is het OPEN ATELIER iets voor jou! Hier werk je aan je eigen projecten wanneer het jou uitkomt. 

Want we begrijpen dat, dat je liever op een ander gaat smossen dan je eigen keuken of living om te toveren tot modderbad. Dat je graag wil oefenen, zonder dat er een juf in uw nek staat te hijgen. Zolang je het erna weer proper achterlaat, ben je meer dan welkom. 

In een huiselijke sfeer, omringd door medepotgenoten, inspireer je elkaar!

We werken niet met goede-voornemens abonnementen, die na 1 maand  in de kast blijven liggen. We werken met beurtenkaarten. Je kan kiezen tussen 1, 5 of 10 beurten en kiest helemaal zelf of je 1, 2 of zelf 10 keer per week komt! Een beurtenkaart is 4 maanden geldig.

Een voormiddag is van 9h30 – 12h30, de namiddag is van 13h30 – 16h30.

Na aankoop van je beurtenkaart krijg je binnen de 24uur het wachtwoord voor de reservatielink van hallo@studiobaksteen.be.

! Tijdens het open atelier ga je zelfstandig aan de slag, dit is dus geen lesmoment !

BESCHIKBARE PLEKKEN JUNI, JULI EN AUGUSTUS

WORKSHOP OP MAAT

Zin in een ontspannen moment met je gezin of vrienden, maar staan de gewenste data niet online?

Of heb je nood aan een privé-momentje?

Contacteer ons vrijblijvend om een workshop naar jouw noden op te stellen! 

Studio Baksteen kan ook op jouw locatie komen voor de leukste opbouwworkshop!

BEREIKBAARHEID

Help, centrum Gent?! 

Fietsenstallingen zijn er a volonté in de Burgstraat.

Je auto kan je stallen in parking Ramen (om de hoek) of op de bovengrondse parking recht tegenover Studio Baksteen! 
Wanneer je via de ring rijdt, langs de Hoogstraat moet je geen enkele knip passeren. Je kan je ook altijd parkeren over het water, richting de Bargiekaai. Vanaf de Hoogstraat is het groene zone! Daar is het wat goedkoper en maar een paar minuutjes wandelen!

Tram 1 en 4 hebben een halte in de straat.

Scroll naar boven

Kom je deze zomer op kleikamp met twee?

*geldig vanaf 2 inschrijvingen, ook als je tweemaal voor jezelf inschrijft ;)